Доступність посилання

ТОП новини

Уряд припиняє фінансування тимчасово неконтрольованих територій


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Кабінет міністрів затвердив у п’ятницю тимчасовий порядок, що передбачає фінансування тимчасово неконтрольованих територій Донеччини і Луганщини «лише після повернення згаданої території під контроль органів державної влади».

Цей порядок стосується фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям в населених пунктах Донецької та Луганської областей, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

Зокрема, міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, місцеві державні адміністрації мають до 1 грудня цього року забезпечити переміщення бюджетних установ, підприємств та організацій, що належать до сфери їхнього управління, з тимчасово неконтрольованих територій на території, контрольовані українською владою.

Днями прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що Кабінет міністрів не буде надавати бюджетних коштів для фінансування окремих районів Донбасу, які захопили проросійські сепаратисти.

На цю ж тему: Уряд доручив перевести всі бюджетні установи з підконтрольної бойовикам території

XS
SM
MD
LG