Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Грузії призначає нового міністра закордонних справ


Тамар Беручашвілі, архівне фото
Тамар Беручашвілі, архівне фото

Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Ґарібашвілі призначив сьогодні нового міністра закордонних справ країни – ним стала Тамар Беручашвілі.

53-літня кар’єрний дипломат із квітня минулого року була заступником голови МЗС; цю ж посаду вона обіймала кілька років на початку 2000-х. Крім того, у 2004–2010 роках вона була спершу нетривалий час державним міністром із питань європейської і євроатлантичної інтеграції, а потім заступником держміністра.

Тамар Беручашвілі замінить на посаді Майю Панджикідзе, яка подала у відставку минулого тижня разом зі ще кількома прозахідними міністрами, звинувативши керівництво уряду у відході від європейського й євроатлантичного курсу. Разом із Панджикідзе оголосили про відставку і всі чотири її заступники, але Беручашвілі потім погодилася залишитися в уряді.

Відставка низки міністрів і вихід партії одного з них, колишнього міністра оборони Іраклі Аласанії «Наша Грузія – Вільні демократи» з владної коаліції «Грузинська мрія» призвів до кризи в коаліції, яка відтак втратила більшість у парламенті.

XS
SM
MD
LG