Доступність посилання

ТОП новини

Фармкомпанія подала ще один позов проти «Пацієнтів України»


Фармкомпанія подала другий позов проти «Пацієнтів України»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00

Фармкомпанія подала другий позов проти «Пацієнтів України»

Фармакологічна компанія «Валартін фарма» подала ще один позов проти благодійного фонду «Пацієнти України», звинувачуючи його у поширенні неправдивої інформації. Подільський районний суд, що розглядає справу, переніс засідання на 3 грудня через зміну відповідача у позовній заяві: раніше ним був голова фонду Дмитро Шерембей, а тепер компанія позивається до особи, яка реєструвала сайт організації.

За словами адвоката компанії Дмитра Покровського, на сьогодні є дві справи: одна розглядається у Дарницькому суді Києва, друга – у Подільському. Обидві стосуються виробленого «Валартін фармою» препарату «Альфапег». Дмитро Шерембей стверджує, що оприлюднив докази про відсутність клінічних випробувань цього препарату, але попри це Міністерство охорони здоров’я схвалило його для лікування гепатиту С.

Покровський заявляє, що дослідження проводились, і на «Валартін фарму» зводять наклеп.

«Дмитро Шерембей клопотав про те, щоб провести аудит клінічних досліджень, і тепер поширює недостовірну інформацію, що клінічні випродування препарату «Альфапег» не проводились», – каже він.

«Пацієнти України» вимагали, щоб фармкомпанія довела, що вона лікує українців препаратом, дієвість якого науково доведена, говорить Дмитро Шерембей.

«Ми хотіли, аби незалежні експерти, британські вчені, канадські вчені, оцінили закрито їх досьє і дали нам тільки висновок, але вони («Валартін фарма» – ред.) на це не погодились», – пояснює він.

Тепер про судові позови проти себе Шерембей, за його словами, дізнається зі ЗМІ, оскільки повісток він жодного разу щодо цих справ не отримував.

XS
SM
MD
LG