Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Ростові 250 призовників відмовилися їхати воювати на Донбас


Група російських десантників, затриманих на Донбасі. Київ, 27 серпня 2014 року
Група російських десантників, затриманих на Донбасі. Київ, 27 серпня 2014 року

У Росії в Ростовській області 250 солдатів строкової служби відмовилися вирушати в окуповані райони Донбасу. Про це заявила відповідальний секретар «Союзу солдатських матерів Росії» Валентина Мельникова, повідомляють російські ЗМІ.

За її словами, на полігоні біля міста Ростова солдатів зібрав підполковник російської армії. Він почав вимагати від них підписання контракту, після чого їх вже в новому статусі збиралися відправити на схід України для участі в бойових діях. Вони відмовилися.

Мельникова повідомила, що «Союз солдатських матерів Росії» направив скаргу на ім’я начальника Головного управління кадрів Міністерства оборони України.

В офіційній відповіді чиновники Міноборони Росії заявили, що «командири військових частин не мають права підписувати ніякі контракти».Тому, зазначає Мельникова, в результаті всі 250 військовослужбовців-призовників жодних паперів не підписали.

Раніше головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав повідомив, що за останні дні Північноатлантичний альянс спостерігав входження колон із російським озброєнням на територію східної України. Про це також заявляли у РНБО.

Вчора у ЗМІ з’явилася інформація про можливий масовий наступ бойовиків у зоні АТО 16 листопада, зокрема, військовий журналіст Андрій Цаплієнко заявив, що командири бойовиків з підрозділу «Кальміус» стверджують, що на неділю планується наступ на сили АТО.

Росія не підтверджує присутність на Донбасі її регулярних військ. Москва заявляє, що у бойових діях на сході України беруть участь «російські добровольці».

Антивоєнний заклик, поширений у соцмережах
Антивоєнний заклик, поширений у соцмережах

На цю ж тему:

Державна таємниця Росії. Загиблі на Донбасі російські десантники

На Донбасі воює 75% «ополченців» із Росії – друг 18-річного загиблого юнака

Втрати російської армії на Донбасі сягають до 4360 осіб – Васильєва

У Росії в СІЗО помістили 73-річну правозахисницю, яка розслідувала справи про загибель солдатів

Російські вояки на Донбасі. Наказано брехати

Зниклі безвісти вояки Росії на Донбасі

Місто Росії, яке чекає на труни з Донбасу

Російські вояки повертаються у трунах зі «смертельної відпустки»

У російському Брянську «афганці» проти війни в Україні

Секрети «таємної війни Путіна»

XS
SM
MD
LG