Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: засуджено харків'янина, який збирав розвіддані про українську авіацію


Орджонікідзевський суд міста Харкова виніс обвинувальний вирок громадянину України Леоніду Болтенкову, якого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 258-4 Кримінального кодексу України (сприяння вчиненню терористичного акту). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Слідчі встановили, що мешканець Харкова був завербований представником ГРУ Генерального штабу Росії «Татяною Танукі» тапогодився із використанням спеціальної техніки моніторити радіочастоти, на яких здійснюються переговори між диспетчерами авіаруху та екіпажами українських літаків»,– йдеться у повідомлені.

У відомстві зазначають, що для виконання цих розвідувальних завдань Болтенков отримав від представника іноземних спецслужб спеціальний радіопристрій російського виробництва, а відповідні відеоінструкції звикористання цього обладнання були надіслані на електронну пошту зловмисника.

Слідством встановлено, що правопорушник також збирав дані про переміщення українських військових підрозділів, місця їх дислокації у зоні АТО. Під ніком «lesik55» він активно підбурював користувачів мережі «Zello» до вчинення терористичних актів на території Харківської, Луганської та Донецької областей.

Суд призначив зловмисникові покарання у вигляді позбавлення волі терміном на півтора року. Вирок суду набув чинності.

Наразі в реєстрі судових рішень цього вироку немає.

XS
SM
MD
LG