Доступність посилання

ТОП новини

Безкарність винуватців убивств на Майдані президент пояснює складнощами – Луценко


Громадський активіст Ігор Луценко
Громадський активіст Ігор Луценко

Президент Петро Порошенко пояснює безкарність винуватців убивств на Майдані значними складнощами. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив активний учасник Євромайдану, новообраний депутат Верховної Ради Ігор Луценко.

За його словами, сьогодні Президент провів зустріч з ромадськістю з нагоди річниці початку Єврмайдану.

«Розмовляли про те, що непокараний фактично ніхто. Президент дав своє пояснення, що там є декілька причин, зокрема, що повтікав хтось, а є закон про амністію, який теж амністував і так далі. І надзвичайно багато складнощів. Я, наприклад, не вважаю, що настільки багато складнощів», – зазначив Луценко.

На зустрічі також обговорили відсутність люстрації. За словами Луценка, присутні намагалися натякнути президенту, що люди чекають змін.

«Є непокаранність, є нереформування системи і є інші виклики, які маємо на Сході. Потрібно було від президента все ж таки отримати більш такі реальні, можливо, жорсткі рішення у цьому плані», – додав Луценко.

Наперодні голова СБУ Валентин Наливайченко розповів, що у ході розслідування масових розстрілів активістів на майдані Незалежності заарештовано п’ятьох колишніх високопоставлених офіцерів Служби безпеки України. Крім того, Наливайченко повідомив, що в результаті спільної роботи СБУ і МВС з березня до квітня 2014 року затримано 16 офіцерів колишнього спецпідрозділу «Беркут», які були безпосередньо причетні до масових розстрілів на майдані Незалежності наприкінці зими.

Водночас генпрокурор Віталій Ярема заявив, що до суду вже направлено 7 кримінальних проваджень щодо 13 осіб, які вчинили злочини проти учасників Майдану.

У період від 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше 20 лютого.

XS
SM
MD
LG