Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: доказів причетності правоохоронців та влади до розгону Євромайдану не знайшли


Прокуратура Дніпропетровської області не знайшла доказів причетності правоохоронних органів та влади до побиття мирних демонстрантів, активістів Євромайдану річної давнини. Про це прокурор області Роман Федик заявив на зустрічі з активістами дніпропетровського Євромайдану.

«Ретельно відпрацьовано версію причетності до подій 26 листопада працівників правоохоронних органів та державної влади, яка не знайшла свого підтвердження», – зазначив прокурор.

За даними прокурора, наразі у рамках досудового розслідування здійснено слідчі дії: огляди місця подій, допитано потерпілих, 181 свідка, проведено ряд опізнань за фотознімками за участю свідків та потерпілих.

Прокурор також поінформував, що 26 листопада 2013 року слідчим відділом Бабушкінського райвідділу міліції Дніпропетровська за фактом побиття та нанесення тілесних ушкоджень учасникам дніпропетровського Євромайдану було розпочате кримінальне провадження за частиною 2 статтею 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб).

Раніше координатор дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко заявив Радіо Свобода, що активісти розраховують розкриття прокуратурою справ щодо побиття євромайданівців у місті до Нового року.

25 листопада 2013 року невідомі люди спортивної статури розтрощили містечко на Євромайдані в Дніпропетровську. Пізно ввечері на площі з’явився представник управління внутрішньої політики й хотів зачитати рішення суду про заборону мітингувати на Європейській площі. У цей момент близько сорока молодиків спортивної статури скоїли напад – понівечили намети, побили людей.

XS
SM
MD
LG