Доступність посилання

ТОП новини

Кілька тисяч вінничан вийшли на мітинг проти провокацій у місті


Фото з сайту Vinnitsa.info
Фото з сайту Vinnitsa.info

Кілька тисяч вінничан пройшли центром міста на знак протесту проти дій активістів, які на вихідних штурмували будівлю Вінницької ОДА й облради.

Люди тримали в руках українські прапори, транспаранти з гаслами: «Єднаємось заради миру!», «Стоп бійкам і розбратам!», «Вуличні бої у Вінниці – провокації зрадників!».

Учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій звертаються до влади в Києві з вимогою негайно розслідувати події 6-7 грудня у Вінниці і притягти до відповідальності усіх причетних до погромів у місті.

«Через повну нездатність обласної ради працювати і виконувати свої обов’язки перед виборцями, вимагаємо розпуску Вінницької обласної ради», – йдеться в резолюції.

6 грудня у Вінниці активісти штурмували будівлю облради, в результаті чого постраждали декілька правоохоронців. У приміщенні ОДА була запланована позачергова сесія щодо відставки чинного голови облради Сергія Свитка. Активісти пройшли в будівлю, зайняли залу і президію та підготували звернення до президента щодо звільнення голови Вінницької ОДА Анатолія Олійника.

Згодом у міліції повідомили про відкриття кримінальних проваджень за фактом порушення громадського порядку і побиття міліціонерів біля Вінницької облдержадміністрації.

XS
SM
MD
LG