Доступність посилання

ТОП новини

Україна сподівається на австралійські енергоносії – Порошенко


Україна та Австралія розглядають можливість постачання австралійського вугілля та урану в Україну. Про це йшлося на зустрічі президента Петра Порошенка з прем’єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом, повідомляє прес-служба президента.

«Ми домовились розпочати співпрацю в енергетичній сфері. Обговорили можливість використання австралійського урану для наших атомних електростанцій», – розповів Порошенко.

Також сторони домовилися найближчим часом опрацювати питання поставок австралійського вугілля в Україну.

«Стосовно потенціалу експорту урану і вугілля до України – Австралія є енергетичною наддержавою. Енергетична безпека дуже важлива для України. Це гарна можливість для Австралії та України», – зазначив Ебботт.

Україна через конфлікт на сході країни має проблеми зі збалансуванням енергетичної галузі. На теплових електростанціях бракує вугілля, оскільки значна частина шахт Донбасу перебуває під контролем проросійських бойовиків.

Президент України Петро Порошенко перебуває в Австралії з державним візитом. Разом із прем’єр-міністром Тоні Ебботтом він узяв участь у жалобному молебні за жертвами катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» рейсу МН17, а також за героями Небесної сотні та бійцями АТО, які віддали життя у боях за незалежність та територіальну цілісність України.

XS
SM
MD
LG