Доступність посилання

ТОП новини

Співробітнику Качанівської колонії через перешкоджання Власенку оголосили про підозру – прокуратура


Сергій Власенко
Сергій Власенко

Заступнику начальника Качанівської виправної колонії №54 (Харків), який перешкоджав народному депутату Сергію Власенку у допуску до його підзахисної екс-прем’єра Юлії Тимошенко, оголошено про підозру. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

«Пенітенціарію інкримінується невиконання службовою особою законних вимог народного депутата України та створення штучних перешкод у його роботі (частина 1 стаття 351 Кримінальний кодекс України)», – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що 14 лютого 2012 раку заступник начальника колонії, ігноруючи законні вимоги народного депутата, не пустив його до установи, зазначають у прокуратурі.

Досудове розслідування триває.

Раніше прокуратура Харківської області двом працівникам Качанівської виправної колонії (№ 54) оголосила про підозру у застосуванні сили до Тимошенко.

22 лютого Верховна Рада ухвалила постанову про виконання міжнародних зобов’язань України щодо звільнення екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Того ж дня Тимошенко вивезли з будівлі лікарні Харкова на сидячому візку, вона прибула на Майдан.

Тимошенко в жовтні 2011 року було засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році.

Захисником Тимошенко був Сергій Власенко.

XS
SM
MD
LG