Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: запровадження нових санкцій щодо Криму є дискримінацією кримчан


ілюстраційне фото
ілюстраційне фото

У Міністерстві закордонних справ Росії рішення ЄС про запровадження додаткових санкцій щодо Криму називають дискримінацією кримчан і севастопольців. Про це йдеться у заяві російського зовнішньополітичного відомства.

«Мусимо констатувати, що такі «заходи» є нічим іншим, як спробою покарати жителів півострова, які під час референдуму здійснили вільний вибір на користь возз’єднання з Росією. Вважаємо абсолютно неприпустимою будь-яку дискримінацію кримчан і севастопольців через політизовані міркування», – мовиться у заяві.

У МЗС Росії заявляють, що у Брюсселі мають «усвідомити» те, що «Крим і Севастополь є невід’ємною частиною Російської Федерації».

У зв’язку з цим у російському дипломатичному відомстві твердять, що Росія має право «адекватно реагувати на так звані рестриктивні заходи щодо російських громадян і юридичних осіб».

Сьогодні Рада Європейського союзу ввела додаткові санкції у сфері інвестицій, послуг та торгівлі з Кримом.

16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, що стало приводом для Росії заявити про включення Криму до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія здійснила спробу анексувати Крим. Через такі дії щодо Росії застосували санкції.

XS
SM
MD
LG