Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр: нині відбувається скайп-конференція учасників мінських переговорів


Президент Петро Порошенко та глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, архівне фото
Президент Петро Порошенко та глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, архівне фото

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що нині відбувається скайп-конференція учасників тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Нині у форматі мінських домовленостей відбувається відеоконференція в Мінську з усіма учасниками. Я сподіваюся, що після цієї відеоконференції відбулася і фізична зустріч між усіма учасниками мінських переговорів і для того, щоб уже в неділю, можливо, відбулася така зустріч. Для цього ми маємо працювати, і для цього є підстави», – зазначив він.

Глава МЗС Німеччини наголосив, що важливо досягти конкретних домовленостей.

17 грудня президент України Петро Порошенко повідомив, що наступне засідання тристоронньої контактної групи може відбутися в Мінську в неділю, 21 грудня.

Напередодні президенти України, Росії, Франції і канцлер Німеччини разом обговорили телефоном ситуацію в Україні й закликали виконувати Мінські домовленості.

Засідання тристоронньої контактної групи, учасниками якої є представники України, ОБСЄ та сепаратистів, було заплановане на минулий тиждень, але не відбулося. Під час попередніх зустрічей групи також були присутні представники Росії, однак Москва заявляє, що не є учасником мінських переговорів.

XS
SM
MD
LG