Доступність посилання

ТОП новини

Далі питання звільнення заручників Медведчука пускати не можна – Фесенко


Володимир Фесенко
Володимир Фесенко

Залучення у переговорний процес Віктора Медведчука має бути обмежене лише питанням звільнення заручників, вважає політолог Володимир Фесенко.

За його словами, президент Росії Володимир Путін давно хоче залучити Медведчука до переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

«Я думаю, якщо обмежитися лише військовополоненими, то можна на такі жертви, на такі поступки піти, тому що це також важливе питання. Але ніякого доступу Медведчука як офіційної особи, яка представляє українську сторону в офіційному переговорному процесі. Ось цього не може бути. Інакше це викличе серйозне обурення, серйозну критику і з боку політиків, і з боку громадськості», – зазначив Фесенко в ефірі Радіо Свобода.

У вівторок СБУ повідомила, що лідер громадської організації «Український вибір», кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук братиме участь у переговорах щодо звільнення українських заручників з полону бойовиків.

За даними голови об’єднаного координаційного центру звільнення заручників при Міністерстві оборони Юрія Тандіта, станом на 8 грудня у полоні у бойовиків на Донбасі залишаються 684 заручники, 181 з них – військові.

XS
SM
MD
LG