Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО та сепаратисти повідомляють про перестрілки на Донбасі


Ситуація у зоні бойових дій напружена – бойовики продовжують обстріли позицій українських військових. Про це повідомив прес-центр антитерористичної операції у середу, 7 січня.

«З артилерії бандити обстріляли Опитне, у районі Нікішино працював снайпер. З мінометів обстріляли наші позиції у районі населених пунктів Опитне, Орлово-Іванівка, Золоте, Піски, Попасна, двічі Авдіївку та новий термінал Донецького аеропорту. З реактивної системи залпового вогню «Град» обстріляли населений пункт Піски та Нижнє. Із стрілецької зброї бойовики вели вогонь по метеовежі донецького аеропорта», – мовиться у повідомленні.

«Також сьогодні, близько другої години ночі, у районі населеного пункту Староласпа, під час спроби прориву сталася бойова сутичка українських військових з розвідувально-диверсійною групою противника чисельністю до 10 осіб. Внаслідок перестрілки знищено двох бойовиків, решта відступили. Інформація щодо кількості поранених бойовиків перевіряється. О 9 годині ранку відбувся ще один бій у районі населеного пункту Кримське. Перестрілка тривала понад годину. Терористи понесли втрати», – зазначають у прес-центрі АТО.

Сепаратисти, своєю чергою, повідомляють про затишшя на Луганщині і бойові дії на Донеччині.

«Відносне затишшя спостерігається у ЛНР, на Станично-Луганському напрямку і напрямку Щастя. У ДНР як і раніше зоною активних боїв і артилерійських обстрілів залишаються Донецьк і передмістя, включаючи аеропорт, а також і Горлівка», – мовиться у повідомленні на сайті сепаратистів «Новоросія».

Раніше прес-центр АТО повідомляв, що проросійські бойовики у ніч на 7 січня збільшили кількість обстрілів.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у звіті, опублікованому ввечері 6 січня, також відзначила погіршення ситуації на Донбасі.

Бойові дії на Донбасі тривають з середини квітня. За цей, за даними ООН, там загинуло понад 4 тисячі 700 людей.

XS
SM
MD
LG