Доступність посилання

ТОП новини

Нападників на «Шарлі Ебдо» шукають на півночі Франції


Акція із вшанування загиблих і підтримки французького журналу «Шарлі Ебдо» в Монако, 8 січня 2015 року
Акція із вшанування загиблих і підтримки французького журналу «Шарлі Ебдо» в Монако, 8 січня 2015 року

Французька поліція залучила армію до пошуків підозрюваних у нападі на видання «Шарлі Ебдо»

Париж – Французька поліція повідомляє, що локалізувала місцезнаходження двох підозрюваних у нападі на редакцію видання «Шарлі Ебдо» у Парижі. За попередніми даними, брати Куаші перебувають у регіоні Пікарді, і там вже оголошено найвищий рівень заходів безпеки. За інформацією поліцейських, у злочинців можуть бути автомати Калашникова і гранатомети, тому всіх мешканців регіону просять бути обережними. Третій підозрюваний, який, як вважається, був водієм, раніше здався поліції добровільно, заявивши про свою непричетність до нападу і надавши алібі.

У четвер у Франції був офіційний день жалоби. За останні понад 50 років такий день оголошували лише 5 разів. Країна триматиме приспущені прапори протягом трьох днів.

Хвилиною мовчання зустріла вся Франція дванадцяту годину дня. У найбільших містах країни на одну хвилину зупинився весь громадський транспорт. У столиці тисячі людей прийшли до Собору Паризької Богоматері, де стояли під рясним дощем, слухаючи дзвони храму опівдні. Багато людей не стримували сліз.

Так само сумні обличчя були і на площі Республіки. Там весь монумент, присвячений основним цінностям Франції, обклеїли постерами з написом Je suis Charlie. Крім того, на площу постійно приходять люди, кладуть там фотографії вбитих у редакції «Шарлі Ебдо», квіти, запалюють свічки, а також приносять ручки і олівці на знак того, що серед жертв терористичного нападу були кращі карикатуристи Франції.

Поліція і влада кажуть, що роблять все можливе

Представники влади регулярно виступають зі зверненнями до народу та розповідають останні новини про пошуки нападників, а також про заходи безпеки, запроваджені у країні.

Прем’єр-міністр Мануель Вальс зазначив: «Ми намагаємося негайно розшукати осіб, які вчинили вчорашній напад. У нас є план запровадження заходів безпеки, ми працюємо з нашими колегами в політичній сфері для національної єдності, і ви все це бачите. Ми розуміємо стурбованість громадськості, ми це обговорювали з урядом, ми будемо стежити за ситуацією дуже уважно».

До операції пошуку злочинців залучена французька армія та поліцейські гелікоптери.

Однак люди на вулицях Парижа кажуть, що їх не залякати терористичним нападом на журналістів, навіть навпаки – тепер французи ще більше оберігатимуть свободу слова і вільне висловлення своєї позиції у своїй країні.

У п’ятницю в Парижі зберуться керівники правоохоронних органів країн Європи і США для обговорення спільних дій у протистоянні терористичним загрозам.

Тисячі парижан зібралися, щоб вшанувати пам'ять загиблих
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00


На цю ж тему:

08.01.2015
Теракт у Парижі: українці співчувають і звертають увагу на Росію

«Доки у світі є державний тероризм, він підживлюватиме тероризм інших форм. Це тероризм, жертвами якого є українці, а тепер стали французи» – Чубаров далі
08.01.2015
Чорний день в історії французької журналістики

В результаті нападу на редакцію видання «Шарлі Ебдо» у Парижі загинуло 12 людей, 20 поранені. Світ вшановує пам’ять загиблих далі
08.01.2015
Мусульманський світ по-різному реагує на розстріл у Парижі

Але переважає засудження нападу як такого, що суперечить вченню ісламу далі
08.01.2015
Апологія карикатури. Соцмережі про Charlie Hebdo

Дискусії в соцмережах щодо французької трагедії далі
  • Зображення 16x9

    Євгенія Руденко

    Розповідаю про Францію – політичну, економічну, фестивальну і просто смачну. Народилася у Києві, закінчила Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка та стипендіальну програму в Ягеллонському університеті у Кракові. Багато мандрувала і, врешті, останні роки живу у Франції та працюю на Радіо Свобода.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG