Доступність посилання

ТОП новини

Абсолютна більшість українців вважає, що Донбас треба відвоювати – опитування


Абсолютна більшість українців вважає, що Донбас треба відвоювати. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення тижневика «Дзеркало тижня. Україна» (DT.UA).

62,8% українців впевнені, що воювати за Донбас є сенс.

Згідно з даними опитування, 47,5% респондентів вважають, що боротися за Донбас варто тому, що «це територія України, на яких живуть українські громадяни». Найбільш популярна ця точка зору на прифронтовій Дніпропетровщині – 67,1%. Найменше у Донецькій області – 20,7%.

В охопленій війною Луганській області тезу про необхідність воювати за українських громадян і українські території поділяє більше опитаних, ніж у Донецькій – 52,2%.

На Луганщині опитування проводилося виключно на контрольованих українською владою територіях, на Донеччині – переважно на визволених.

При цьому, згідно з даними дослідження КМІС, лише 10% опитаних вважають, що «воювати за Донбас немає сенсу, бо більшість людей там хочуть відокремитися від України, і наші солдати не повинні безглуздо гинути».

Крім того, як свідчать результати опитування, прихильників необхідності в першу чергу боротися за українських громадян і українські території більш ніж в 4 рази більше, ніж тих, хто впевнений, що «якщо здати Донбас, то Росія на ньому не зупиниться й піде далі» (за останню версію віддали свої голоси 11,2% опитаних).

XS
SM
MD
LG