Доступність посилання

ТОП новини

Запитів від України про видачу Януковича не отримували – Генпрокуратура Росії


Віктор Янукович, архівне фото
Віктор Янукович, архівне фото

Генеральна прокуратура Росії не отримувала від правоохоронних органів України запитів про видачу низки колишніх українських високо посадовців, зокрема і екс-президента України Віктора Януковича. Про це заявила офіційний представник відомства Марина Гриднєва.

«Повторюю те, що раніше вже заявляв генпрокурор Росії з цього приводу. Запити про видачу українських політичних діячів, у тому числі Януковича, від компетентних органів України не надходили», ­– зазначила Гриднєва.

Крім того, у генпрокуратурі Росії назвали «юридично безграмотними» заяви глави МВС України Арсена Авакова щодо російського відомства.

Сьогодні глава МВС України повідомив, що заяви генерального прокурора Росії про те, що Генеральна прокуратура Росії досі не одержувала запитів від українських колег про видачу екс-президента України Віктора Януковича та інших політиків, по суті є неправдивими.

Аваков також зазначив, що на сьогодні правоохоронними органами Російської Федерації ігноруються документи про розшук 24 високопосадовців, а також ще кількох десятків осіб, підозрюваних у злочинах зі сторони України.

Раніше глава МВС повідомив, що у міжнародний розшук Інтерполу оголошені колишній президент України Віктор Янукович, його син Олександр Янукович, екс-прем’єр-міністр Микола Азаров, Раїса Богатирьова, екс-міністр фінансів Юрій Колобов, колишній керівник «Укртелекому» Георгій Дзекон.

XS
SM
MD
LG