Доступність посилання

ТОП новини

Іран звинувачує арештованого журналіста зі США, але не каже, в чому


Джейсон Резаян і Єґане Салегі, архівне фото
Джейсон Резаян і Єґане Салегі, архівне фото

Журналіст американського щоденника «Вашингтон Пост» у Тегерані, громадянин США й Ірану Джейсон Резаян був офіційно обвинувачений, і його справа передана до Революційного суду Тегерана, повідомило сьогодні державне іранське агентство IRNA.

При цьому головний прокурор Тегерана Аббас Джафарі Долатабаді не сказав, у чому саме звинувачують журналіста. Він також не повідомив, коли може початися розгляд справи в суді.

38-річний Джейсон Резаян, голова бюро газети «Вашингтон Пост» зі США у столиці Ірану, громадянин обох країн, був затриманий іще в липні минулого року. Його дружину Єґане Салегі, теж журналістку, затриману разом із ним, у жовтні звільнили під заставу. А журналістові у грудні продовжили термін досудового арешту ще на 60 днів. За що його затримали і в чому звинувачують, так досі й не відомо.

Революційні суди в Ірані розглядають справи про злочини, що вважаються особливо небезпечними, – від контрабанди і справ із наркотиками до шпигунства, тероризму, злочинів проти безпеки Ірану, змов проти ісламської держави чи паплюження імені засновника Ісламської Республіки Іран і її нинішнього релігійного верховного керівника.

XS
SM
MD
LG