Доступність посилання

ТОП новини

Роскомнагляд: карикатури на релігійну тематику порушують закон


Демонстрація на підтримку Charlie Hebdo у Парижі, 14 січня 2015 року
Демонстрація на підтримку Charlie Hebdo у Парижі, 14 січня 2015 року

Роскомнагляд рекомендує російським ЗМІ утриматися від публікації карикатур на релігійну тематику, які можуть бути розцінені як порушення норм законодавства. Про це йдеться в повідомленні відомства.

«Публікації в російських ЗМІ карикатур подібного змісту вступають у протиріччя з етичними і морально-етичними нормами, виробленими за століття спільного проживання на одній території представників різних народів і релігійних конфесій», – йдеться в повідомленні.

У російському відомстві заявляють, що поширення в ЗМІ карикатур на релігійну тематику може бути «розцінене як образливе або таке, що принижує гідність представників релігійних конфесій та об’єднань, кваліфіковане як розпалювання національної й релігійної ворожнечі, що є прямим порушенням законів «Про засоби масової інформації» та «Про протидію екстремістській діяльності».

7 січня в Парижі при нападі на сатиричний журнал Charlie Hebdo, що публікував карикатури на пророка Магомета, загинули 12 людей, у тому числі вісім журналістів. Підозрювані в нападі брати Саїд і Шериф Куаші були вбиті 9 січня в ході поліцейської операції.

XS
SM
MD
LG