Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині сепаратисти не дають відновити постачання води та тепла, стріляють по бригадах − Москаль


17 січня після 3-ї години ночі село Кримське Новоайдарського району знову накрили «Градами» «казаки» так званого «Всевеликого війська донського», повідомили у прес-службі голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

«Частина села від протитуберкульозного диспансеру до центру вже вдруге за останні дві доби випалена «Градами», є прямі влучання в житлові будинки та двори», − наголосив Москаль.

За його словами, зараз у Кримському знову перебиті лінії електропередач, немає ні центрального постачання води, ні тепла, ні нормального зв’язку. Туди вже виїхали ремонтні бригади.

Крім того, в лісовому масиві на околиці села українські військовослужбовці підірвалися на розтяжці, влаштованій бойовиками. Поранені три людини, усі госпіталізовані.

«Під інтенсивним обстрілом опинилася й Станиця Луганська. Вчора в обід тут відновили подачу світла (якого не було три доби), центрального опалення та води, а після нічного обстрілу з артилерії та «Градів» мікрорайон Кондрашівка знову знеструмлений, тут пошкоджено принаймні кілька житлових будинків. У селі Нижнє Тепле поблизу Станиці артилерія «ЛНР» накрила кілька вулиць. Зруйновано три гаражі, пошкоджено двадцять приватних будинків. Зараз у селі немає електроенергії. Інформація про постраждалих з’ясовується», − передає прес-служба.

Крім того, у Станиці Луганській сьогодні, 17 січня, вже близько полудня бойовики обстріляли газовиків, що намагалися відремонтувати пошкоджений газопровід.

«Бойовики обстріляли з автоматів і кулеметів бригаду газовиків, які вийшли полагодити пошкоджений попередніми обстрілами газопровід низького тиску по вул. Кошового (мікрорайон Кондрашівка). Ремонтники були одягнені в спецформу, тому зрозуміло, що бойовики добре знали, що стріляють не по військових», − заявив Москаль.

За його словами, жертв чи постраждалих не було, але в результаті обстрілу газопостачання досі не відновлене.

XS
SM
MD
LG