Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Савченко просять слідчий комітет Росії закрити справу проти льотчиці


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокати української льотчиці Надії Савченко подали клопотання до слідчого комітету щодо закриття справи проти їхньої підзахисної. Про це Радіо Свобода повідомив захисник Ілля Новіков.

За його словами, комітет має 5 днів, щоб розглянути клопотання і надати відповідь.

«Ми дали слідчому комітету багато можливостей, щоб в цій ситуації, яка негативно впливає на ставлення до Росії, вийти найбільш законним, правильним і чесним способом», – зазначив він.

Напередодні, 12 січня, захист Савченко подав голові російського Слідчого комітету Олександру Бастрикіну заяву про звільнення Савченко для участі в сесії ПАРЄ.

25 грудня 2014 року Верховна Рада України делегувала Савченко, яка є народним депутатом від «Батьківщини», до складу делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Як повідомила в ефірі Радіо Свобода сестра української льотчиці Віра Савченко, Надія вимагає звільнити її до 26 січня, коли має відбутися засідання ПАРЄ. Якщо її не випустять на волю, це створить прецедент в історії Ради Європи, коли одна з країн-членів, Росія, тримає в ув’язненні делегата іншої країни.

У Росії українську льотчицю звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Савченко ці звинувачення відкидає, а її захисники заявляють, що мають докази непричетності Савченко до загибелі журналістів.

13 грудня 2014 року Надія Савченко розпочала голодування.

На цю ж тему:

05.01.2015
У світі почався твітер-шторм на підтримку звільнення Надії Савченко

13 грудня українська льотчиця розпочала голодування на знак протесту проти свого утримання під вартою далі
XS
SM
MD
LG