Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці вийшли на акцію підтримки маріупольців


Дніпропетровці вийшли на акцію підтримати маріупольців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00

У неділю в Дніпропетровську півсотні жителів вийшли на центральну площу Героїв Майдану на акцію на підтримку Маріуполя. У руках вони тримали синьо-жовті прапори, квіти жалоби за загиблим під час обстрілів маріупольцями, плакати з написами «Дніпро з Маріуполем» та «Маріуполь, ми з тобою».

Акція відбувалася без промов. Люди скандували «Маріуполь, ми з тобою!» За словами учасників акції, цього дня вони просто не могли залишитися вдома.

«Трагедія Маріуполя, смерті мирних жителів, дітей не можуть залишити байдужим жодного громадянина України. Ця агресія обурює нас. Ми повинні щось робити, ми повинні захистити своє місто і всі міста України, тому цією акцією ми показуємо, що ми солідарні з жителями Маріуполя, що ми їх не залишимо», – сказала Радіо Свобода учасниця акції Марина.

До акції солідарності з маріупольцями у Дніпропетровську приєдналися двоє громадян Чехії, які цими днями привезли до міста гуманітарну допомогу пораненим українським бійцям. Вони розгорнули на площі з державний прапор Чеської Республіки, на якому небайдужі чехи написали слова підтримки й співпереживання українцям.

Внаслідок обстрілу східних житлових кварталів Маріуполя вранці 24 січня загинули 30 людей, майже 100 були поранені. Обстріл, як визначила спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ вівся з території, підконтрольної угрупованню «ДНР».

Президент України Петро Порошенко оголосив 25 січня днем жалоби за загиблими в Маріуполі.

XS
SM
MD
LG