Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив Навального під домашнім арештом до 15 лютого


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Московський міський суд визнав законним продовження домашнього арешту російському опозиціонеру Олексієві Навальному до 15 лютого 2015 року.

Сторона захисту наполягала, що після винесення вироку про умовне покарання у справі «Ів Роше» Навального повинні були звільнити з-під варти в залі суду. Проте суд відхилив скаргу, пославшись на те, що рішення про домашній арешт було ухвалене ще до оголошення вироку.

Замоскворецький суд Москви 30 грудня визнав братів Олексія й Олега Навальних винними у розкраданні коштів компанії «Ів Роше». Олексій Навальний отримав три з половиною роки позбавлення волі умовно, його брат Олег – такий же термін з відбуванням покарання в колонії. Пізніше Олексій Навальний відмовився дотримуватися умов домашнього арешту. опозиціонер заявив, що такий запобіжний захід не може використовуватися після винесення вироку.

Адвокати і прихильники Навального пов’язують судове переслідування опозиціонера з його політичною й антикорупційною діяльністю. Правозахисний центр «Меморіал» в січні визнав братів Навальних політичними в’язнями.

XS
SM
MD
LG