Доступність посилання

ТОП новини

Побиття правозахисника: МВС пропонує «очну ставку у прямому ефірі» – журналістка


Костянтин Реуцький, архівне фото
Костянтин Реуцький, архівне фото

Після побиття правозахисника Костянтина Реуцького міліціонерами на блокпості під Харковом радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко запропонував «очну ставку» просто на «Громадському телебаченні», повідомила в ніч на п’ятницю журналістка телеканалу Настя Станко.

«Антон Геращенко телефонує і єдине, що пропонує, – це прямий ефір на «Громадському». Він навіть розписав: я ведуча, з однієї сторони беркутівець, з іншої Костя. Визначив і час для нас: 20.00. Приємно, що пан Антон на завтра склав для нас графік роботи і розпланував ефір. Але що з міліціонерами?» – написала вона у фейсбуці.

У четвер пізно ввечері луганський правозахисник Костянтин Реуцький, який був у відрядженні як журналіст «Громадського телебачення», і Настя Станко повідомили про побиття міліцією на посту ДАІ в Пісочині біля Харкова. За словами Станко, міліціонери побили Реуцького, забрали відеокамеру, потім підкинули назад, але карту пам’яті вкрали.

За словами Станко, міліціонери не представилися і були певні, що їм нічого не буде, «бо не було ж і за Майдан нічого». Журналістка додала, що нападники – ймовірно, колишні беркутівці.

«Громадське телебачення» повідомляє, що справу взяв на особистий контроль голова облуправління МВС у Харківській області, а у п’ятницю о 14-й годині під будівлею Міністерства внутрішніх справ на вулиці Богомольця, 10 у Києві правозахисники планують провести акцію протесту з вимогою притягнути до відповідальності міліціонерів, які вчинили напад на журналістів.

Тим часом голова Харківської облдержадміністрації написав у фейсбуці в ніч на п’ятницю, що перебуває на блокпості, де стався інцидент між працівниками міліції і правозахисниками й журналістами. Він закликав усіх не квапитися з висновками і дочекатися офіційного коментаря МВС із цього приводу. Балута також повідомив, що як керівник області вибачився перед журналістами за інцидент.

Радіо Свобода наразі не має підтвердження того, ким були нападники. Також на цей час іще немає офіційної реакції правоохоронців.

Відео: Громадське Телебачення

XS
SM
MD
LG