Доступність посилання

ТОП новини

Аваков обіцяє «розібратися» в інциденті з журналістами «Громадського» на Харківщині


Костянтин Реуцький, архівне фото
Костянтин Реуцький, архівне фото

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обіцяє «розібратися, що реально сталося» на харківському посту Державтоінспекції під час нічного інциденту, в якому потерпілим себе вважає луганський правозахисник і журналіст Костянтин Реуцький. «Висновки будуть публічні», – пообіцяв міністр, відповідаючи на запитання відвідувача своєї сторінки у Facebook.

Заступник начальника ГУ МВС у Харківській області Віталій Гузь заявляє, що міліціонери на блокпосту, які побили журналіста «Громадського телебачення», лише блокували його підозрілий рух, повідомив телеканал у ніч на п’ятницю.

«Водій авто намагався щось дістати з кишені, на що співробітники міліції швидко відреагували тим, що блокували його рухи. Пізніше стало відомо, що цей водій є кореспондентом», – повідомив міліцейський чиновник.

Відео: Громадське Телебачення

У четвер, 29 січня, пізно ввечері луганський правозахисник Костянтин Реуцький, який був у відрядженні як журналіст «Громадського телебачення», і журналіст «Громадського» Настя Станко повідомили про побиття міліцією на посту ДАІ в Пісочині біля Харкова. За їхніми словами, міліціонери побили Реуцького й забрали відеокамеру, коли вони обшукували автомобіль, а журналіст став знімати це; потім камеру підкинули назад, але карту пам’яті не повернули.

За словами Станко, міліціонери не представилися і були певні, що їм нічого не буде, «бо не було ж і за Майдан нічого». Журналістка додала, що нападники – ймовірно, колишні беркутівці.

XS
SM
MD
LG