Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики готують провокацію, щоб підставити полонених українських військових – Тандіт


Юрій Тандіт
Юрій Тандіт

Під приводом 12-го російського «гуманітарного конвою» бойовики угруповань «ДНР» та «ЛНР» готують провокацію. Про це в інтервʼю Радіо Свобода повідомив голова об’єднаного координаційного центру з визволення заручників при Міністерстві оборони Юрій Тандіт із посиланням на волонтерів.

«Ми не знаємо, хто її готує, чи причетні безпосередньо власне росіяни. Я не хочу їх звинувачувати, але ми знаємо, що спробують групу наших заручників, військових хлопців, підставити під цей гуманітарний конвой. Зімітувати напад на гуманітарний конвой із метою знищення наших хлопців, які там у заручниках», – заявив він.

Тандіт також додає, що зараз цю інформацію перевіряє Служба безпеки України. Утім, за його словами, є навіть орієнтовний список людей, яких спробують підставити у цій провокації.

«І ми вже маємо говорити про це, щоб, якщо там хтось глузд втратив і спробує це зробити, ми вже попередили і сказали, що знаємо про це. Тому що, можливо, хтось таку провокацію зробить, щоби показати, знову ж таки, які ми, громадяни України, «карателі», бандити, фашисти. У нас є навіть список людей, яких, можливо, будуть використовувати. Я хотів би про це гучно говорити, щоб не допустити такої ситуації», – додає переговорник.

Речник АТО Андрій Лисенко 27 січня також заявляв, що угруповання «ДНР» та «ЛНР» можуть удатися до провокацій шляхом нападу на черговий російський «гуманітарний конвой». «За задумом противника, це має стати підставою для відкритого введення військових підрозділів Росії на територію нашої держави», – пояснив Лисенко.

За даними російського МЗС, 12-й російський «гуманітарний конвой» у складі 176 машин перетне кордон 31 січня.

XS
SM
MD
LG