Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики з «Градів» сім разів обстріляли місто Дебальцеве – штаб АТО


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Сьогодні з систем залпового вогню «Град» бойовики сім разів обстріляли місто Дебальцеве, повідомляє прес-центр АТО.

«Упродовж дня основний вогонь бандити зосередили на Дебальцівському напрямку. Лише з БМ-21 «Град» за сьогодні з ранку і до 12:00 бандити сім разів обстріляли Дебальцеве, чотири рази Троїцьке, двічі вогонь вівся по Новогригорівці, а також по Луганському та Кримському. З артилерії та мінометів чотири рази вогонь терористів вівся по Дебальцево, двічі по Комуні, Луганському, Кримському, а також по населених пунктах Шуми, Міус, Троїцьке, Новозванівка та Попасна», – йдеться у повідомленні.

На луганському напрямку з мінометів бойовики обстріляли Кряківку, чотири рази Кримське, двічі Тошківське та Станицю Луганську.

Крім того, з «Градів» і танків сепаратисти вели вогонь по населеним пунктам Станиця Луганська та Кримське.

У напрямку Донецька бойовики з мінометів та артилерії стріляли по Сєверному, Водяному, Гранітному та Богданівці, поблизу Маріуполя з мінометів обстріляли Новоселівку.

Раніше сьогодні у РНБО зазначили, що у зоні АТО найбільш складною залишається ситуація навколо міста Дебальцеве.

Водночас сепаратисти на своїх сайтах заявлять про оточення українських військових поблизу Дебальцева. У штабі АТО зазначають, що сили АТО «тримають позиції».

29 січня за підтримки танків і піхоти бойовики атакували позиції українських військових поблизу Вуглегірська. У суботу, 31 січня, у Міноборони повідомили, що місто частково захопили сепаратисти, а Дебальцеве під контролем українських військових.

Дебальцеве є однією з кількох гарячих точок, де в січні активізувалося збройне протистояння між сепаратистами та урядовими військами.

XS
SM
MD
LG