Доступність посилання

ТОП новини

Шість мирних жителів загинули за добу в Донецькій області – МВС


Знищений обстрілом будинок у Донецьку, 28 січня 2015 року
Знищений обстрілом будинок у Донецьку, 28 січня 2015 року

За інформацією міліції Донецької області, за добу від обстрілу бойовиків загинули шість мирних жителів, зокрема 11-річна дівчинка, поранені 18 людей.

«У Дебальцівський міськвідділ міліції з моргу надійшли повідомлення про смерть 40-річного чоловіка й 11-річної дівчинки, загиблих від осколкових поранень під час артобстрілу бойовиками селища Миронівського Дебальцівської міськради. Повні дані потерпілих і обставини смерті встановлюються», – повідомляє прес-служба головного управління МВС України в Донецькій області.

За інформацією міліції, ще троє людей загинули в Дебальцеві, також смертельних поранень дістала жителька Авдіївки.

Поранені були жителі Авдіївки, Дебальцева, Вуглегірська, Мар’їнки, Артемівського і Ясинуватського районів. З травмами різного ступеня тяжкості потерпілих доправили до лікарень.

У МВС Донецької області також уточнили, що внаслідок вчорашнього обстрілу міста Курахове, за попередніми даними, ніхто не постраждав. За повідомленням, дев’ять снарядів від систем залпового вогню, що не розірвалися, були виявлені в житловій забудові.

Українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного в обстрілах міст, що призводять до загибелі цивільного населення.

Раніше сьогодні міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch назвала ймовірно відповідальними за загибель цивільних у Маріуполі і Волновасі проросійських бойовиків. Фахівці організації також допускають, що обставини інциденту в Донецьку 13 січня, внаслідок якого загинули двоє цивільних, вказують на відповідальність українських урядових сил.

За даними ООН, від квітня, коли почався конфлікт на сході України, загинули понад 5100 людей.

Активізація бойових дій у січні, за підрахунками медиків з обох сторін лінії зіткнення, призвела до загибелі в Донецькій області щонайменше 341 людини, серед яких 71 жінка і шестеро дітей. Як встановили правозахисники Human Rights Watch, значна кількість жертв зафіксована серед цивільних.

XS
SM
MD
LG