Доступність посилання

ТОП новини

Захід не намагається вступити в конфлікт з Росією – Керрі


Державний секретар США Джон Керрі
Державний секретар США Джон Керрі

Захід не намагається вступити в конфлікт з Росією. Про це заявив державний секретар США Джон Керрі після зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Києві.

«Ми не намагаємося вступити в конфлікт з Росією. Ніхто цього не хоче – ні США, ні європейська спільнота. Ми сподіваємось, що Росія скористається дипломатичним рішенням», – зазначив Керрі.

За його словами, Захід наполягає на дипломатичному вирішенні конфлікту на Донбасі.

«Але ми не можемо не зважати на танки, які перетинають кордон з Росію в Україну, та на військових, які перетнули кордон, аби підтримувати цей конфлікт», – додав він.

Також сьогодні канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд зустрінуться з президентом України Петром Порошенком в Києві і з президентом Росії Володимиром Путіним 6 лютого в Москві. Очікується, що президент Франції і канцлер Німеччини під час цих візитів «зроблять нову пропозицію щодо вирішення конфлікту» на сході України.

Останніми тижнями на Донбасі спостерігається ескалація конфлікту. Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG