Доступність посилання

ТОП новини

Рішення РНБО про санкції невдовзі буде оприлюднене – Мін’юст


Рішення Ради національної безпеки й оборони про запровадження санкцій проти осіб, причетних до агресії Росії проти України, перебуває на етапі оформлення й буде оприлюднене найближчим часом, заявляє міністр юстиції України Павло Петренко.

Він наголосив, що уряд вживає вичерпних заходів в частині санкцій. «Український уряд у перший день, коли закон про санкції було ухвалено... ухвалив розпорядження щодо введення повного пакета санкцій проти 100 компаній і тисячі громадян іноземних держав, зокрема серед цих санкцій є санкції економічного характеру», – сказав Петренко під час години запитань уряду у Верховній Раді.

Міністр юстиції України Павло Петренко
Міністр юстиції України Павло Петренко

Глава Мін’юсту нагадав, що, за законом, органами, які мають право ініціювати запровадження санкцій, є президент, Верховна Рада, Кабінет міністрів, Національний банк і Служба безпеки України. Водночас, за його словами, єдиним органом, який ухвалює рішення щодо введення санкцій є Рада національної безпеки і оборони.

Міністр закликав народних депутатів приєднатися до процесу і вносити свої пропозиції до РНБО щодо запровадження санкцій.

11 вересня в Україні набув чинності закон про санкції, розроблений урядом, ухвалений Верховною Радою і підписаний президентом України.

Росія заперечує свою причетність до конфлікту в Україні.

На цю ж тему:

06.02.2015
Україна запровадила санкції проти 160 російських компаній – Абромавичус

Україна позбавила ці компанії ліцензій і дозволів, які дають право на певні види діяльності – міністр економічного розвитку і торгівлі далі
XS
SM
MD
LG