Доступність посилання

ТОП новини

Москва розраховує, що 11 лютого в Мінську будуть прийняті важливі рішення – Лавров


Глава МЗС Росії Сергій Лавров
Глава МЗС Росії Сергій Лавров

Москва розраховує, що на саміті в «нормандському форматі» 11 лютого в Мінську будуть прийняті важливі рішення. Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров.

«Зусилля щодо врегулювання української кризи робляться за активної ініціативи президента Росії. Пропозиції, які він направив кілька днів тому своїм колегам, обговорювалися в п’ятницю в Москві за участю президента Франції Франсуа Олланда і канцлера Німеччини Ангели Меркель», – заявив він.

«Дано необхідні доручення, щоб намагатися в найближчі дні скликати саміт в «нормандському форматі», на якому, як ми розраховуємо, будуть прийняті важливі рішення», – додав Лавров.

5 лютого у Києві кількагодинна зустріч президентів України Петра Порошенка, Франції Франсуа Олланда і канцлера Німеччини Анґели Меркель завершилася близько півночі без заяв для преси. Зустрічі передували повідомлення, що Олланд і Меркель отримали від Путіна нові пропозиції щодо врегулювання збройного конфлікту в частині сходу України, але підготували власний мирний план, що ґрунтується на дотриманні суверенітету і територіальної цілісності України.

Водночас пізніше президент Росії Володимир Путін зауважив, що зустріч у нормандському форматі 11 лютого в Мінську відбудеться у разі виконання «низки пунктів».

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що зустріч «пройшла добре», і закликав «не хвилюватися». Заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий також заявив, що під час переговорів Порошенка з Меркель та Олландом не обговорювалися жодні плани та пропозиції президента Росії Володимира Путіна.

Наступного дня Меркель і Олланд поїхали на переговори з російським президентом у Москву. Подробиць та результатів цієї зустрічі пресі також не повідомляли.

XS
SM
MD
LG