Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко готовий запровадити воєнний стан у разі подальшої ескалації


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Українська влада готова до запровадження воєнного стану в усій країні, якщо ситуація на сході далі погіршуватиметься, заявляє президент України Петро Порошенко.

«І я, і уряд, і Верховна Рада готові до ухвалення рішення про введення воєнного стану на всій території України. І я в жодному разі не зволікатиму з цим рішенням, якщо безвідповідальні дії агресора призведуть до серйозної подальшої ескалації конфлікту. Я упевнений у тому, що наша країна зможе себе захистити», – сказав Порошенко на розширеному засіданні Кабінету міністрів.

5 лютого Порошенко вже робив таку ж заяву. Тоді ж президент заявляв, що наразі він не ухвалив рішення про воєнний стан, тому що це передбачає обмеження демократії і свобод, а також стало б загрозою для розвитку економіки.

Минулого місяця уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Донецькій та Луганській областях.

В ООН 3 лютого заявили про збільшення кількості жертв конфлікту на сході України до 5358 людей і закликали сторони зупинити «потенційно катастрофічне» загострення ситуації.

У частині Донбасу від квітня минулого року триває, за офіційним визначенням, антитерористична операція проти збройних проросійських сепаратистів, а також російських військ, що підтримують їх. Неофіційно говорять про війну Росії проти України. В останні тижні, після початку масового наступу бойовиків на позиції українських силовиків і намагань українських сил втримати оборону, ситуація на лінії фронту на сході України різко загострилася.

XS
SM
MD
LG