Доступність посилання

ТОП новини

Потрібно продовжити зусилля з реалізації мінських домовленостей – Штайнмаєр


Голова МЗС України та Німеччини Павло Клімкін та Франк-Вальтер Штайнмаєр
Голова МЗС України та Німеччини Павло Клімкін та Франк-Вальтер Штайнмаєр

Голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає за необхідне продовжити зусилля для реалізації мінських домовленостей і ввести в дію наступну фазу з відведенням важких озброєнь. Слова Штайнмаєра наводить Міністерство закордонних справ Німеччини у Твіттері.

«Потрібно продовжити зусилля для (реалізації домовленостей) «Мінськ-2» і ввести в дію наступну фазу з відведенням важких озброєнь», – мовиться в повідомленні.

Штайнмаєр також висловив стурбованість загостренням ситуації поблизу Дебальцева і наголосив на необхідності гарантування безпеки для спостерігачів ОБСЄ.

Напередодні місія спостерігачів ОБСЄ через перешкоди бойовиків не змогла проїхати в район Дебальцева. Експерти зафіксували там артилерійський обстріл близько 10-ї години ранку. Пізніше представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін заявив, що спостерігачів в Дебальцеві взагалі не було.

Президент Петро Порошенко доручив силам, задіяним в АТО, припинити вогонь із півночі 15 лютого. В штабі АТО заявляють про нічні обстріли з боку бойовиків по позиціях українських військових, і найскладнішу ситуацію фіксують якраз в районі Дебальцева.

XS
SM
MD
LG