Доступність посилання

ТОП новини

Із Дебальцева вивели майже 2500 військових, 6 при цьому загинули – Порошенко


Під час відступу з Дебальцева, 18 лютого 2015 року
Під час відступу з Дебальцева, 18 лютого 2015 року

Президент Петро Порошенко повідомив сьогодні ввечері, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони, що під час виходу українських військ із Дебальцева, за попередніми даними, загинули шість українських військовиків, іще понад сто були поранені.

За словами президента, наразі з міста вивели 2475 військовослужбовців – 2132 бійці і офіцери Збройних сил, 158 нацгвардійців, решта 185 – представники інших формувань МВС, – а також майже 200 одиниць техніки.

Він не повідомив, скільки всього військовиків і одиниць техніки було в Дебальцеві й околицях до початку відступу.

Порошенко водночас заявив, що на його доручення вже опрацьовані зміни до закону «Про воєнний стан», що «враховують досвід і особливості гібридної війни, яка вже плавно перетікає в повномасштабну і яка триває вже багато місяців». Він висловив сподівання, що РНБО і парламент підтримають ці зміни.

В Артемівську, куди виходять українські війська, кореспондент Радіо Свобода ще зранку повідомляв про понад сто поранених – і під час відступу, і в боях попередніх днів. Також іще вдень повідомляли, що до моргу Артемівська доставили понад 40 тіл, але не уточнювали подробиць.

Засідання РНБО президент терміново скликав по тому, як підтримувані Росією сепаратисти і російські війська, які не зупиняли свого наступу на Дебальцеве, змусили українських військових залишити сьогодні це місто і окупували його на порушення мінських домовленостей і резолюції Ради безпеки ООН, яка підтримала ці домовленості.

XS
SM
MD
LG