Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура підозрює Азарова у незаконній зупинці перевірки ДП «Антонов»


Микола Азаров
Микола Азаров

Військова прокуратура підозрює колишнього прем’єр-міністра України Миколу Азарова у незаконному припиненні перевірки державного підприємства «Антонов».

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, Азарова звинувачують за статтею «зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки».

«За результатами службової перевірки, ініційованої військовою прокуратурою і проведеної комісією Кабінету міністрів України, встановлено, що Азаров, перебуваючи на посаді прем’єр-міністра України, незаконно припинив восени 2012 року перевірку Урядової міжвідомчої групи, яка виявила суттєві порушення бюджетного законодавства у діяльності ДП «Антонов»: грошові кошти, отримані внаслідок комерційного використання літаків «Руслан», залишалися на рахунках двох іноземних компаній та представника зазначеного державного підприємства і використовувалися ними на власний розсуд», – пояснюють у прокуратурі.

За повідомленням, такі дії екс-прем’єра призвели до збитків державі на понад 37 мільйонів гривень.

Суд задовольнив клопотання прокуратури про арешт Азарова, заявили в ГПУ.

Місяць тому Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про взяття під варту колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Як заявили в Генпрокуратурі, обрання вказаного запобіжного заходу надає змогу слідчим Генпрокуратури вимагати екстрадиції Азарова з території Росії.

12 січня Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього прем’єра Миколу Азарова, а також інших колишніх високопосадовців, зокрема екс-президента Віктора Януковича, його сина Олександра Януковича, екс-міністра фінансів Юрія Колобова.

Азарова звинувачують у перевищенні влади, що спричинило тяжкі наслідки, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Екс-прем’єр звинувачення на свою адресу відкидає.

XS
SM
MD
LG