Доступність посилання

ТОП новини

В ООН закликають російську владу негайно звільнити Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

В ООН закликають російську владу негайно звільнити українську льотчицю Надію Савченко, заявляє представник Управління верховного комісара ООН з прав людини Руперт Колвілл.

«Вже 70-й день голодування, яке оголосила Савченко. За словами її адвоката, вона вирішила відмовитися від ін’єкцій глюкози, які їй вводили. Ми закликаємо російську владу негайно її звільнити з гуманітарних міркувань», – зазначив у п’ятницю Колвілл.

Представник ООН також висловив стурбованість щодо обставин затримання Надії Савченко.

У п’ятницю українську льотчицю оглянули російські лікарі. Вони визначили її стан здоров’я як задовільний, але закликали Савченко припинити голодування.

Напередодні адвокат української льотчиці Микола Полозов повідомив, що його підзахисна відмовилася від ін’єкцій глюкози. За словами сестри льотчиці Віри, Надія вживає лише воду, маса її тіла зменшилась на 26%.

13 грудня 2014 року Савченко оголосила голодування і продовжує його дотепер. 29 січня її перевели до медсанчастини.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їхньої смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

XS
SM
MD
LG