Доступність посилання

ТОП новини

Світ підтримує Надію Савченко. Живий блог

Станом на 1 березня ув'язнена в Росії українська льотчиця Надія Савченко голодувала 79-й день. Понад два тижні вона відмовляється від ін’єкцій глюкози. Її стан погіршується

Станом на сьогодні, 1 березня, ув'язнена в Росії українська льотчиця Надія Савченко голодує 79-й день. Більше двох тижнів вона відмовляється від ін'єкцій глюкози. Адвокати Савченко кажуть, що її стан погіршується.

У Росії жінку звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її у полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

Zahid.net повідомляє, що патріарх Київський Філарет нагородив Савченко орденом святого великомученика Юрія Переможця. Гаслом цієї нагороди є "За боротьбу зі злом".

Тим часом, у Москві розпочалася хода пам'яті Бориса Нємцова, убитого в центрі міста в п'ятницю ввечері.

Одна з колон буде йти на підтримку Надії Савченко. Про це у своєму Twitter повідомив її адвокат Марк Фейгін. Ця колона буде мати додаткову охорону.

Радіо Свобода веде пряму трансляцію з Москви.

За життя Савченко моляться представники різних конфесій

За життя і здоров’я Надії Савченко, яка голодує вже 79-й день, на Софійській площі у Києві 1 березня моляться представники різних конфесій. Загальна молитва розпочалася о 13:00.

Як повідомив народний депутат від фракції "Батьківщина" Іван Крулько, акції з метою привернення уваги до порушення прав людини в Російській Федерації та на підтримку незаконно утримуваних у цій країні в’язнів у цей день відбуваються в Києві та інших містах України та світу.

Канадський посол в Україні Роман Ващук твітить заклик Канади звільнити Савченко, згідно з умовами Мінських домовленостей, які вимагають звільнення всіх незаконно затриманих в'язнів.

5 канал веде трансляцію наживо з Софіївської площі, де моляться "За Україну, за мир, за Надію".

Адвокат Савченко Марк Фейгін долучився до демонстрантів у Москві.

Фотожурналіст Володимир Шуваєв опублікував світлину батьків Надії Савченко на молебні в Києві.

Більше фотографій із Софіївської площі. Серед присутніх члени партії "Батьківщина", зокрема, Юлія Тимошенко.

Учасники московського маршу тримають фотографію Надії Савченко.

Демонстрант у Москві: "Я - Нємцов, я - Савченко, я - Навальний".

Російський телеканал "РенТВ" повідомляє, що Надію Савченко тепер перебуває під посиленою охороною через неправдиві повідомлення про її смерть у засобах масової інформації.

Жінка на протесті у Москві: "Нємцова вбили, Савченко вбивають".

Сестра Надії Савченко, Віра, виказала своє сподівання, що молебень у Києві підтримає Надію у в'язниці.

"Повірте, вона її чує. Це та колосальна енергія, яка дає людині змогу жити навіть на 79-му дні голодування", - сказала Віра кореспонденту "Укрінформ".

"Путін! Звільни Надію Савченко! Цього хотів Борис!"

Акція солідарності з Надією Савченко, а також вшанування пам'яті Бориса Нємцова відбувається у Варшаві.

Марш "Волю Надії Савченко!" відбувається на акції вшанування пам'яті Бориса Нємцова.

У Маріуполі біля 200 активістів спалили картонну труну з портретом російського президента Володимира Путіна. Потім демонстранти молилися за здоров'я Надії Савченко та просили її припинити голодування, повідомляє сайт міста Маріуполь 0629.com.ua.

Twitter "Маршу Весни" повідомляє, що чоловіка з українським прапором було затримано під час ходи вшанування Бориса Нємцова.

Фото Надії

Сьогодні в Україні та світі відбуваються акції на підтримку української льотчиці Надії Савченко, яку у червні 2014 року захопили в полон на Луганщині бойовики угруповання «ЛНР», що визнане в Україні терористичним. Невдовзі її перевезли до Росії, де її звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їхньої смерті. 13 грудня 2014 року Надія Савченко оголосила голодування і продовжує його дотепер. Низка міжнародних організацій, держав, світових політиків вимагають від влади Росії негайно звільнити Надію Савченко, життя якої під загрозою.​

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG