Доступність посилання

ТОП новини

У конкурсній комісії НАБ стурбовані законопроектом, що пропонує змінити вимоги до кандидата


Конкурсна комісія з відбору кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро (НАБ) стурбована зареєстрованим у Верховній Раді законопроектом, у якому пропонується внести зміни до закону у частині вимог до кандидата на посаду директора НАБ. Про це повідомляє громадська організація «Центр протидії корупції» з посиланням на членів комісії.

«Спроби Верховної Ради змінити правила гри наприкінці конкурсу – атака на незалежність рішення комісії», – заявив у пʼятницю під час засідання конкурсної комісії один із її членів, директор Європейського управління боротьби із шахрайством Джованні Кесслер.

«Я хочу звернутися до Верховної Ради, яка є втіленням довіри українців та носієм демократичних цінностей: ви не є конкурсною комісією. Ми є конкурсною комісією. Будь-які спроби втрутитися у процес (відбору кандидатів – ред.) є дуже небезпечним. Змінювати правила гри наприкінці процедури конкурсного відбору – атака на незалежність членів та рішень комісії, яку ми будемо відбивати», – наголосив Кесслер.

Проект закону 2339 авторства народних депутатів Олександра Грановського, Олексія Мушака (обидва – «Блок Петра Порошенка») і Михайла Хміля («Народний фронт»), зареєстрований у парламенті, пропонує скасувати вимоги щодо максимального віку, коли особа може працювати на посаді директора НАБ. Наразі ця межа встановлена на рівні 65 років.

У пʼятницю конкурсна комісія обрала 4 кандидатури, щодо яких тепер буде проведено перевірку згідно з законом про очищення влади. Після цього комісія має обрати 3 кандидатури, які подасть на розгляд президентові.

XS
SM
MD
LG