Доступність посилання

ТОП новини

Через загрозу теракту міська влада Харкова виступає проти ходи 9 березня


Учасники маршу в Харкові, ілюстраційне фото
Учасники маршу в Харкові, ілюстраційне фото

Міська влада Харкова виступає проти проведення ходи по вулиці Сумській, присвяченій 201-й річниці з дня народження Тараса Шевченка.

За повідомленням прес-служби Харківської міськради, відповідне рішення було ухвалено на засіданні погоджувальної комісії Харківського міськвиконкому.

Члени комісії розглянули заявку громадських організацій «Громадська варта», Євромайдан-Харків, Автомайдан-Харків, «Правий сектор», ультрас футбольного клубу «Металіст» про проведення 9 березня мітингу біля пам'ятника Тарасу Шевченку, а потім ходи до площі Конституції.

«Ми вкрай стурбовані ситуацією, яка склалася в місті у зв’язку з тим, що сьогодні стався ще один теракт, коли був підірваний автомобіль. Тому ми звертатимемося до суду, щоб обмежити цей захід в плані ходи. Ми хочемо, щоб у Харкові був мир і спокій, і не можемо допустити нових людських жертв і терористичних актів», – заявив заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

22 лютого у Харкові під час мирної акції стався вибух, у результаті якого загинуло чотири людини. Правоохоронці розслідують інцидент за статтею «теракт». Того ж дня, 22 лютого, СБУ повідомила про затримання 4 осіб, імовірно причетних до організації вибуху. 26 лютого затримали ще 5 підозрюваних у вчиненні теракту.

Вчора стався черговий вибух у Харкові. Під автомобіль мікроавтобусу командира батальйону «Слобожанщина» Андрія Янголенка була закладена міна. Стався вибух, двоє людей постараждали. Брат Андрія Янголенка, командир батальйону «Харків-1» Сергій Янголенко повʼязує напад на брата з діяльністю проросійських сил у Харкові.

XS
SM
MD
LG