Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі штабом бойовиків керує російський генерал-майор Завізьон – СБУ


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

На Донбасі штабом бойовиків керує російський генерал-майор Олексій Завізьон з позивним «Алагір». Про це на своїй сторінці Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

«З метою координації військових дій за участю представників незаконних збройних формувань Росії (як кадрових так і найманців) на тимчасово окупованих територіях Донецької області, здійснення загального командування вказаними силами у форматі оперативного штабу із залученням російської бойової техніки та комплексів радіо-локаційної та звукової розвідки, в місті Донецьку з січня 2015 року в складі основного командування в рамках ротаційного відрядження перебуває начальник штабу, громадянин Російської Федерації, позивний «Алагір». Мова йде про генерал-майора Завізьона Олексія Володимировича», – повідомляє Лубківський.

За його словами, Завізьон є відповідальною особою за маневрування артилерією, важкою технікою та живою силою бойовиків та російських військовослужбовців на ключових напрямах здійснення бойових дій на окупованій території Донецької області.

«За його безпосереднього керівництва і координації здійснювалися наймасштабніші і найкривавіші обстріли українських міст, зокрема Краматорська і Маріуполя», – заявляє Лубківський.

Російська сторона наразі ці заяви не коментувала.

Вчора помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що сотні російських солдатів загинули під час бойових дій на Донбасі.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG