Доступність посилання

ТОП новини

Офіційний журнал ЄС оприлюднив рішення про продовження санкцій проти Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Євросоюз опублікував в Офіційному журналі рішення про продовження санкцій щодо громадян і юридичних осіб Росії й України до 15 вересня 2015 року.

Рада Європейського союзу ухвалила рішення продовжити на півроку дію санкцій стосовно 150 людей і 37 організацій у зв’язку з їхніми діями, спрямованими на підрив суверенітету, територіальної цілісності й незалежності України.

Замороження рахунків і візові заборони діятимуть до 15 вересня 2015 року.

«Це рішення вводить у дію політичне рішення, ухвалене на Раді з закордонних справ ЄС 29 січня 2015 року», – заявили напередодні в Раді ЄС.

До списку осіб, щодо яких діють санкції через посягання на суверенітет України, входять представники «влади» окупованого Криму, російські високопосадовці, представники угруповань «ДНР», «ЛНР», «казаків».

Зі списку санкцій виключена віце-спікер Державної думи Росії Людмила Швецова, яка померла 28 жовтня.

6 березня верховний представник ЄС із питань закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні заявила, що санкції проти Росії не скасують доти, поки не покращиться ситуація з безпекою на сході України.

У березні минулого року Росія анексувала український Крим. За це і через дії Москви на сході України Захід запровадив проти неї санкції.

XS
SM
MD
LG