Доступність посилання

ТОП новини

Донбас: у штабі АТО заявляють про зниження напруженості, а сепаратисти – про прицільні обстріли


У штабі АТО заявляють про зниження напруженості на Донбасі, але заявляють, що сепаратисти продовжують порушувати режим припинення вогню.

«Тенденція обстрілів сьогодні, 14 березня, свідчить про поступове зниження напруженості в зоні АТО. Хаотичний вогонь із застосуванням стрілецької зброї, автоматичних гранатометів і мінометів вели окремі бандформування, намагаючись спровокувати українську сторону та відновити протистояння на Донеччині та Луганщині», – йдеться у повідомлення штабу антитерористичної операції, опублікованому у суботу ввечері.

«З 5 ранку і до 19 години вечора ворог 11 разів застосовував міномети та гранатомети, 5 разів стрілецьку зброю», – зазначають у штабі АТО і додають, що продовжують фіксувати безпілотники, які використовують сепаратисти.

Сепаратисти також звинувачують українських військових у порушенні режиму тиші.

«Українські силовики ведуть вже не хаотичний, а скоординований за цілями, місцем і часом прицільний вогонь по наших позиціях і населених пунктах з використанням важких систем калібром 120 міліметрів, 122 міліметри і 152 міліметрів, які, як запевняє Київ вже виведені за межі 50-кілометрової зони безпеки від лінії зіткнення», – сказав у суботу вранці Едуард Басурін, який називає себе «заступник командувача корпусом Міноборони» угруповання «ДНР».

При цьому Басурін не назвав у якій частині окупованого сепаратистами Донбасу ведуться ці обстріли.

10 березня у штабі АТО повідомили, що в українських військових на Донбасі залишається важке піхотне озброєння.

За повідомленням української сторони, Україна здійснила чотири етапи відведення важкого озброєння, проте повністю не відводитиме техніку від лінії зіткнення, поки не отримає підтвердження відведення озброєнь сепаратистами.

Бойовики заявляють, що завершили відведення важкого озброєння від лінії зіткнення, як цього вимагають Мінські домовленості. Українські військові це заперечують, заявляючи, що сепаратисти перегруповують сили.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG