Доступність посилання

ТОП новини

Міліція розслідує переплату пенсії Азарову у розмірі 585 тисяч гривень


Микола Азаров
Микола Азаров

Міліція розслідує розтрату держаних коштів на виплату пенсії колишньому прем’єр-міністру України Миколі Азарову.

За повідомленням прес-служби управління МВС, у період з 2008 року по 2014 рік колишньому високопосадовцю незаконно виплатили пенсію з переплатою у розмірі 585 тисяч гривень.

«Установлено, що службові особи Пенсійного фонду України у 2014 році, діючи за попередньою змовою з екс-прем’єр-міністром України Азаровим Миколою Яновичем, вчиняли розтрату бюджетних коштів. Управлінням Пенсійного фонду у Шевченківському районі у місті Києві Азарову безпідставно призначена та нарахована пенсія», – йдеться у повідомленні.

Слідчі МВС здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення чи розтрата чужого майна, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

У січні Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про взяття під варту колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Як заявили в Генпрокуратурі, обрання вказаного запобіжного заходу надає змогу слідчим Генпрокуратури вимагати екстрадиції Азарова з території Росії.

12 січня Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього прем’єра Миколу Азарова, а також інших колишніх високопосадовців.

Азарова звинувачують у перевищенні влади, що спричинило тяжкі наслідки, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Екс-прем’єр звинувачення на свою адресу відкидає. За останніми повідомленнями, Азаров перебуває в Росії.

XS
SM
MD
LG