Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ повідомляє про бої на сході України попереднього дня


(архівне фото)
(архівне фото)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомила про обстріли й перестрілки на лінії протистояння в Донецькій області, свідками яких стали її спостерігачі в понеділок, 16 березня.

Зокрема, того дня члени Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, які перебували в центрі захопленого сепаратистами Донецька, чули принаймні 16 пострілів із мінометів, за оцінками, калібру 82 і 122 міліметри, що були здійснені поблизу донецького аеропорту.

Того ж дня, перебуваючи біля самого аеропорту, спостерігачі чули понад 100 вибухів. За їхніми оцінками, там була застосована різна зброя, зокрема, важкі міномети, озброєння танків, артилерія, гармати на бронетранспортерах та стрілецька зброя.

Серед іншого, місія ОБСЄ також спостерігала за становищем біля села Широкина, захопленого сепаратистами, що за 20 кілометрів на схід від Маріуполя. Там вони чули в понеділок постріли зі стрілецької зброї і важких кулеметів, а також 17 пострілів із мінометів калібру 82 і 120 міліметрів, що, за їхніми даними, походили з контрольованої урядом України території. Що було ціллю пострілів, вони не встановили.

У штабі Спільного центру контролю і координації в підконтрольному урядові Соледарі протягом попередньої доби, неділі й ночі на понеділок, було зареєстровано 71 заяву про порушення перемир’я, також мовиться в повідомленні ОБСЄ. Жодне з цих тверджень про порушення не стосувалося використання реактивних систем залпового вогню чи артилерію; понад половина заяв про порушення стосувалася місцевості біля донецького аеропорту.

Українські силовики, зі свого боку, повідомляли, серед іншого, що протягом понеділка зазнавали обстрілу сепаратистів села Піски й Опитне біля донецького аеропорту і село Широкине; за повідомленнями, частину цього села контролюють урядові сили.

Сепаратисти ж на своїх сайтах заявляли про «потужний обстріл Донецька» з боку Збройних сил України.

XS
SM
MD
LG