Доступність посилання

ТОП новини

Посол США про російський канал: навіщо брехати, якщо можна перевірити?


Посол США в Україні Джефрі Пайєтт. ©Shutterstock
Посол США в Україні Джефрі Пайєтт. ©Shutterstock

Посол США в Україні про російський канал: навіщо брехати, якщо факти можна перевірити?

Російські ЗМІ поширювали цими днями інформацію про те, нібито посол США в Україні Джефрі Пайєтт рекомендував Ігорю Коломойському подати у відставку з посади голови Дніпропетровської облдержадміністрації. Мовляв, «так він заявив у інтерв’ю». Однак серед текстів інтерв’ю таких заяв посла немає, а сам він повідомив про те що це брехня.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Російські федеральні канали та інтернетні ЗМІ цими днями поширювали інформацію про те, що начебто піти у відставку екс-голові Дніпропетровської ОДА Ігорю Коломойському порадив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

«Посол США Джеффрі Пайєтт зустрівся з ще губернатором Коломойським незадовго до його відставки. Дипломат, який представляє інтереси США, пояснив олігархові необхідність його відставки, і, судячи з результату, був досить переконливим. Тільки через кілька годин, після зустрічі з Пайєттом, Коломойський поїхав до Порошенка, саме в такому порядку. Розмову, після якої губернатор написав заяву за власним бажанням, посол Пайєтт в одному з інтерв'ю назвав приватною», – повідомили на каналі «Россия-1».

Окрім того, й інші російські медіа розповіли про це, посилаючись на пост головного редактора «Еха Москви» Олексія Венедіктова. На сайті Russia Today вийшов матеріал із заголовком: «Олексій Венедіктов: Необхідність відставки Ігорю Коломойському пояснив посол США в Україні».

Однак ані в інтерв’ю російському «Ехо Москви», ані в іншому інтерв’ю, яке нещодавно Пайєтт дав українському Hromadske.tv представник США в Україні, відповідаючи на запитання, не повідомляв про те, що рекомендував Коломойському піти у відставку.

До того ж, інформацію російських медіа про вплив на рішення Коломойського посол США спростував. У соціальних мережах він повідомив:

«Потворне перекручування фактів Росією-1, які стверджують, що в інтервʼю українським ЗМІ я порадив Коломойському піти у відставку. Просто брехня. Така явна брехня підкреслює, чому російські державні ЗМІ переживають кризу довіри. Навіщо брехати, якщо факти можна легко перевірити?» – написав посол Сполучених Штатів на своїй сторінці у «Твіттері».

26.03.2015
Російський канал спотворив слова патріарха Філарета

Російські ЗМІ заявили, що предстоятель УПЦ КП закликає вбивати мешканців Донбасу далі
25.03.2015
Російські ЗМІ заплутались у «днях перемоги» в Україні

А в деяких інтернет-ЗМІ пишуть, буцімто Дня Перемоги в Україні не буде далі
24.03.2015
В ОБСЄ спростовують «новину» з Росії про нібито обстріл із українського боку

ЗМІ Росії поширили дезінформацію, що, нібито, українські війська обстріляли російських журналістів і спостерігачів ОБСЄ біля села Широкина далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG