Доступність посилання

ТОП новини

«П’ята колона» пішла в газову атаку» (огляд преси)


Агенти Кремля намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні, розповідаючи про безпідставне дорожчання газу – газетярі

Заяви про те, що Україна має багато дешевого власного газу, є безглуздими байками, переконує «Газета по-українськи». Його значно менше, ніж споживає українське населення. Нарощування видобутку власного газу потребує значних витрат, тому він не буде дешевим. Починаючи з розвідки нових покладів, буріння свердловин, створення інфраструктури й закінчуючи необхідністю ремонтувати й оновлювати те, що працює нині. На все це потрібні гроші. Інакше український газ залишиться під землею. Однак агенти Кремля в Україні будь-що намагаються дестабілізувати ситуацію, розповідаючи про безпідставне дорожчання газу, про дешевий український газ, про складність оформлення субсидій, про те, що європейці платять за газ менше, аніж українці. Все це – абсолютна неправда, обурюються газетярі. Газ для населення дорогий не лише в країнах Євросоюзу, а й у Росії, що видобуває і продає його. Люди скрізь змушені заощаджувати, бо розуміють: газ – дорогий товар. Дешевого блакитного палива не буває. Відтак, скажімо, в країнах з подібним до кліматом України – наприклад, у Польщі чи Німеччині – газу для опалення помешкань споживають у рази менше, ніж в Україні. Докладніше про це йдеться в статті «П’ята колона» пішла в газову атаку».

Кремль вкотре нікого не чує: замість сприяння деескалації конфлікту на Донбасі Володимир Путін доручив прикордонникам виявляти людей, що добровільно брали участь в АТО в Україні. При цьому, як зазначає газета «Україна молода», він використовує улюблений російською пропагандою термін «карателі». Про засудження російських найманців, звісно, не йдеться. Тож вони разом із місцевими бойовиками поновили обстріли позицій української армії з «Градів» на Луганському напрямку. Експерт видання пояснює такі дії Кремля тим, що Росія може спробувати провести широкомасштабне вторгнення найближчим часом, щоб, за задумом Путіна, завершити його до 9 травня. Докладніше йдеться в статті «У прицілі – 9 травня».

Глава СБУ Валентин Наливайченко тиждень тому закликав усі воєнізовані формування, що не мають стосунку до Міноборони, МВС і СБУ, або ввійти до складу цих структур, або роззброїтися. Звернення Наливайченка також стосувалося підрозділів Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», які воюють на Сході під власним командуванням. Газета «Сегодня» вирішила з'ясувати, скільки добровольчих батальйонів воюють зараз в Україні, кому вони підкоряються і чи зможе держава встановити над ними повний контроль? Зокрема, видання, посилаючись на інформацію представників «Правого сектора», пише, що владі буде важко привести цих бійців до єдиного підпорядкування. Однак, як зазначає експерт видання, проблема приведення всіх добровольчих підрозділів під єдине командування є лише питанням політичної волі. І якщо керівництво держави вирішило вчинити саме так, то нехай навіть і зі скрипом, але воно буде виконуватися. Зроблений лише перший крок. Рано чи пізно, але проблему єдиного підпорядкування батальйонів доведеться вирішити, інакше вони перетворяться на збройні формування різних політичних партій.

«П’ята колона» пішла в газову атаку» (огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG