Доступність посилання

ТОП новини

Шахтарі рушили пікетувати Верховну Раду


Шахтарі, які пікетували адміністрацію президента України, рушили під стіни Верховної Ради України. Вони хочуть висловити свої вимоги керівництву Ради. Також учасники акції протесту планують пікетувати Кабмін та Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

Основна вимога шахтарів – відставка очільника енергетичного міністерства та погашення заборгованості з заробітної плати. Після початку пікету Адміністрації Президента, переговорна група з 18 представників шахтарів, пройшла на переговори до адміністрації. Заступник голови профспілки гірників України Анатолій Акімочкін повідомив, що в адміністрацції запропонували створити шахтарям робочу групу для проведення переговорів сьогодні.

Через мітинг перекрита вулиця Банкова. Також мітингувальники заявляють, що планують перекрити Хрещатик о 16.00.

21 квітня у Києві відбувся третій з'їзд шахтарів України, що ухвалив постанову, в якій міститься звернення до президента України про відставку міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина.

З'їзд шахтарів, у якому взяли участь близько 800 делегатів, також вимагає скликати засідання РНБО, на якому має бути вироблено заходи з урегулювання кризової ситуації у вугільній галузі.

У постанові з'їзду також міститься звернення про внесення змін до держбюджету України, в якому має бути передбачена необхідна кількість витрат на держпідтримку галузі.

У разі повного ігнорування постанови з'їзду, шахтарі мають намір підготувати і провести загальноукраїнські страйки.

XS
SM
MD
LG