Доступність посилання

ТОП новини

У міліції кажуть, що врегулювали сутичку перед з'їздом адвокатів


Перед з'їздом адвокатів, де обирали членів Вищої ради юстиції, сталася сутичка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

У київській міліції заявили, що врегулювали сутичку перед входом до Будинку кіно, де у п’ятницю триває зʼїзд адвокатів.

«У ході мітингу група з 7 осіб намагалася увійти до приміщення. Охорона їх не впустила. Сталася штовханина. Правоохоронці врегулювали ситуацію між конфліктуючими сторонами», – йдеться у повідомленні столичного управління міліції.

Там також повідомили, що перед будівлею, де тривав зʼїзд, відбувся санкціонований пікет. «Охорону громадського порядку на місці здійснює столична міліція», – повідомили правоохоронці.

У пʼятницю члени київської делегації зʼїзду адвокатів повідомили про те, що їх не пустили на засідання. Будівлю оточили невідомі люди у камуфляжі.

Очікується, що на зʼїзді у пʼятницю учасники оберуть 3 членів Вищої ради юстиції. Представники київської делегації, серед яких є кандидати на обрання членом ВРЮ, вже заявили, що вважатимуть рішення зʼїзду нелегітимним.

Організатори з'їзду не пояснювали, чому київські адвокати не можуть потрапити на засідання.

Із квітня 2014 року в Україні не працює Вища рада юстиції, однією з функцій якої є внесення подання президенту про призначення або звільнення суддів. Вища рада юстиції складається з двадцяти членів, трьох із яких обирає з’їзд адвокатів.

XS
SM
MD
LG