Доступність посилання

ТОП новини

УПЦ (МП): митрополит не встав під час вшанування Героїв України, бо «проти війни»


Голова УПЦ (Московського патріархату), митрополит Онуфрій (сидить, ліворуч). (Фото LB.ua)
Голова УПЦ (Московського патріархату), митрополит Онуфрій (сидить, ліворуч). (Фото LB.ua)

Предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату), митрополит Онуфрій не підвівся під час зачитування у Верховній Раді імен Героїв України, зокрема й загиблих в АТО, бо виступає за негайне припинення війни. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті УПЦ (МП).

«Під час промови президента України Петра Порошенка присутні стоячи вітали імена тих, хто був удостоєний звання Героя України за участь в обороні Вітчизни на сході нашої держави. Блаженніший митрополит Онуфрій не відреагував на цю промову так само, як і всі інші гості та учасники урочистого засідання, щоб підкреслити – потрібно негайно припинити війну», – зазначили в УПЦ (МП).

Митрополит Онуфрій
Митрополит Онуфрій

«Він не раз виказував шану до всіх героїв, які боронять українські кордони. Однак не може бути виправдання підживлюванню вогню війни, який майже щодня забирає життя не лише військових, але й беззахисних цивільних громадян України, в тому числі дітей. Вони гинуть по обидві сторони від лінії фронту. Їхні смерті ніхто не рахує», – йдеться у повідомленні УПЦ (МП).

Там також нагадали, що церква щоденно проводить молитви за мир і збирає кошти, їжу, одяг і медикаменти для підтримки українських воїнів та мирного населення українського Донбасу. В УПЦ (МП) додали, що «серед тих, хто був присутній у парламентській ложі для гостей і стоячи вітав імена Героїв України, не було жодної особи, хто б, подібно до блаженнішого митрополита Онуфрія, неодноразово особисто відвідав обпалений війною схід України».

Голова УПЦ (Московського патріархату), митрополит Онуфрій (сидить, ліворуч). (Фото LB.ua)
Голова УПЦ (Московського патріархату), митрополит Онуфрій (сидить, ліворуч). (Фото LB.ua)

Напередодні, у День памʼяті та примирення 8 травня, у Верховній Раді тривало урочисте засідання, під час якого виступив зокрема й президент України Петро Порошенко. Під час своєї промови він оголосив прізвища 21 громадянина, яким присвоєно звання Героя України, 10 із них – посмертно. Під час оголошення прізвищ у залі встали всі присутні, у тому числі і священики низки інших церков, окрім представників УПЦ (Московського патріархату) – зокрема й самого предстоятеля, митрополита Онуфрія.

На дотичну тему:

01.05.2015
Філарет нагородив бійців і побажав перемоги над ворогом

Нова церковна нагорода для бійців і волонтерів – медаль «За жертовність та любов до України» далі
23.04.2015
УПЦ КП теж закликала УАПЦ до об’єднання – заява

«В умовах зовнішньої кремлівської агресії проти України обов’язок всіх прихильників автокефалії Української церкви – перегорнути сторінку розділення та відновити єдність» далі
21.04.2015
Молитва за Україну в Європарламенті: патріарх Філарет застеріг від Третьої світової

Треба зупинити агресора на початку шляху, бо може дійти до Третьої світової – заклик до європейців глави УПЦ Київського патріархату далі
XS
SM
MD
LG