Доступність посилання

ТОП новини

Безбожність стає державною ідеологією України – патріарх Московський Кирило


Президент Росії Володимир Путін і патріарх Московський Кирило (архівне фото)
Президент Росії Володимир Путін і патріарх Московський Кирило (архівне фото)

Під час недільного богослужіння у храмі Христа Спасителя в Москві патріарх Московський Кирило заявив, що безбожність стає державною ідеологією України. Про це повідомляє російська агенція ТАСС.

«Кожна людина може вірити чи не вірити – це її особистий вибір. Але коли безбожність стає державною ідеологією і коли в результаті гинуть люди, руйнуються храми – це вже більше, ніж ідеологія… З усім цим впоралася церква наша, впорається і український народ, про це ми молимося щодня у храмах нашої церкви, – сказав патріарх Московський Кирило.

За його словами, православна церква щодня молиться, «щоб войовниче безбожництво відступило і більше не проявляло себе через державну владу».

Патріарх Московський також запевнив, що не робить поділу між вірянами в Росії та Україні.

«Ми не розділяємо народ України, це наша паства, православні віруючі люди, які свідчать про Христа з часу хрещення в дніпровських водах», – додав керівник Російської православної церкви.

Раніше УПЦ (Московського патріархату) вустами очільника – митрополита Онуфрія заявила, що виступає проти війни, яка точиться на сході України. Саме таким було пояснення священнослужителя, коли його запитали, чому він не підвівся під час зачитування у Верховній Раді 8 травня імен Героїв України, загиблих в АТО.

За весь період окупації Криму та воєнних дій на Донбасі керівництво Української православної церкви (Московського патріархату) так і не засудило дії країни-агресора.

На цю ж тему:

24.05.2015
В УПЦ Київського патріархату порадили Кирилу шукати безбожників у Кремлі, а не в Україні

За весь період окупації Криму та воєнних дій на Донбасі керівництво УПЦ (Московського патріархату) так і не засудило дії країни-агресора далі
09.05.2015
УПЦ (Московського патріархату): митрополит не встав під час вшанування Героїв України, бо «проти війни»

Під час оголошення прізвищ Героїв України у залі встали всі присутні, у тому числі і священики низки інших церков, окрім представників УПЦ (МП) далі
01.05.2015
Філарет нагородив бійців і побажав перемоги над ворогом

Нова церковна нагорода для бійців і волонтерів – медаль «За жертовність та любов до України» далі
23.04.2015
УПЦ КП теж закликала УАПЦ до об’єднання – заява

«В умовах зовнішньої кремлівської агресії проти України обов’язок всіх прихильників автокефалії Української церкви – перегорнути сторінку розділення та відновити єдність» далі
21.04.2015
Молитва за Україну в Європарламенті: патріарх Філарет застеріг від Третьої світової

Треба зупинити агресора на початку шляху, бо може дійти до Третьої світової – заклик до європейців глави УПЦ Київського патріархату далі
Карикатура Олексія Кустовського
Карикатура Олексія Кустовського

XS
SM
MD
LG